فاكتها و موارد به روشني اين را نشان ميدهد كه با موج تازهاي از تحريم و فشار بر عليه رژيم روبرو هستيم. بارزترين نمونهي آن موضعگيري دبيركل ملل متحد، بانكيمون بود كه دربارة هاي و هوي موشكي رژيم گفت این تستهای موشکی با روحیه سازنده در توافق هستهای ناسازگاراست ؛ خانم مركل، صدراعظم آلمان هم نسبت به فعالیت موشکی رژيم ابراز نگراني كرد و استقرار دفاع موشكي توسط ناتو را ناشي از همين فعاليتهاي رژيم دانست. روزنامة حكومتي جام جم اين ابراز نگرانيهاي مقامات بينالمللي را: «توطئة دومينووارِ غرب» عليه رژيم تعبير كرد كه آنرا وارد دستور كار نشست ناتو هم كردهاند و ناتو نیز با صدور بیانیهای همين ادعاها را تاييد و تاكيد كرده است . اين يك رشته از محدوديتها يا گامهايي است كه كشورهاي غربي و ناتو براي تشديد فشار عليه رژيم بر ميدارند. موضوع بعدي راي كنگرة آمريكا دربارة ممنوعيت فروش هواپيما توسط شركت بوئينگ به رژيم است كه حتي مي گويند معاملة ايرباس را هم تحت تاثير قرار داده و زير سوال برده است . البته بحث حقوق بشر هم از مدتي پيش مطرح است و هرازگاهي بيانيههايي مثل وزارت خارجة آمريكا كه اخيرا داد، يا سازمانهاي غير دولتي در كشورهاي غربي مطرح ميشود و خودش زمينهساز فشارهاي بيشتر است .
سوال: واكنش سران و باندهاي رژيم در برابر اين افزايش فشارهاچيست ؟
پاسخ
واكنش باندهاي رژيم متفاوت است و آنهارا بيش از پيش رودروهم قرار داده است . اين البته يك قانون است كه وقتي فشارهاي خارجي بر پديدهاي وارد ميشود، اگر در اين پديده شكافي باشد، شكاف گسترش پيدا ميكند. رژيم هم كه از درون شقه شده است ، اين فشارها مرتبا اين شكاف را تعميق ميكند. براي نمونه، باند دلواپسان تقصير تشديد اين فشارها را به گردن باند روحاني-رفسنجاني ميندازند و ميگويند به خاطر كوتاه اومدن شما در برابر غربيها و تن دادن به برجام بوده است . مثلا كيهان خامنهاي با اشاره به اينكه 23 تير درست يكسال از امضاي برجام گذشته ، با استفاده از همين تاريخ ، به طعنه نوشت چقدر صبر كنيم كه «ببینیم تخممرغهای نهاده در سبد مذاکرات، کی جوجه میدهد؟»؛ آيا «یک سال دیگر دستروی دست بگذاریم». بعد هم دولت روحاني را موعظه كرده كه «نیاز استراتژیک و اول» تو « ناامیدی از جبهه استکبار و همآهنگتر شدن با جبهه کلی نظام» بايد باشد.
از طرف ديگرباند رفسنجاني-روحاني هم در نقطة مقابل اتهامات باند خامنهايه، پاسخ خودشان را دارند . براي نمونه عراقچي تلاش ميكند ثابت كند كه كشورهاي غربي و طرف حسابهاي برجام هيچ كدام از اقداماتشان نقض برجام نيست و مثلا ميگويد : «۵+۱ تاکنون به تعهدات برجام پایبند بودهاند» يا طلبكار باند خامنهاي ميشود و ميگويد «مگه ما در فعالیتهای موشکی خود تغییری دادهایم که انتظار داشته باشیم تحریمهای مرتبط با موشکی برداشته شود» و مجموعهاي از اين حرفها ميزندكه ثابت كند طرف حسابهاي برجام چيزي را نقض نكردن و حرف دلواپسان بيجا و نادرست است . اين واكنشهاي متقابل تا بالاترين سطح اين باند يعني خود رفسنجاني ديده ميشود. رفسنجاني گفت: عدهاي براي به شكست كشاندن برجام «با هم مسابقه میدهند».
سوال: با توجه به اين بحران ها رژيم به چه سمت حركت خواهد كرد؟
پاسخ:
بهترين پاسخ به اين پرسش را، خامنهاي و رفسنجاني دادند. خامنهاي از گيركردن بر سر دوراهي تسليم و فشار حرف ميزند. دوراهي كه هر دو راهش به سرنگوني ميرسد و خامنهاي اسمش را «تنزل بيپايان» گذاشته است . رفسنجاني هم نهايت اين وضعيت رژيم را اينطور ترسيم كرد: «گروهی برای القای شکست برجام با هم مسابقه میدهند و گویا نمیدانند که تضعیف دولت، به تضعیف نظام میانجامد... عقلای قوم کمکم متوجه میشوند که سوراخکردن کشتی انقلاب، همه را غرق میکند».
تلگرام ما
https://telegram.me/onlinepress
0 comments:
Post a Comment